Vinkit Rukan Karaokemestaruuskisan kilpailijoille

25.7.2022

Ja niille, jotka vielä harkitsevat… Rukan Karaokemestaruuskisan isäntä ja juontaja Janne Remes Go Fast Finland -ohjelmatoimistosta on ollut mukana kilpailun järjestelyissä lähes alusta asti. Kuten hän itse asian ilmaisee, aluksi juoksupoikana, sittemmin juontajana ja nyt koko kilpailuosuuden moottorina. Kilpailusta on kehittynyt vuosien varrella suomalaisten karaokelaulajien keskuudessa tunnettu ja korkeatasoinen laulukilpailu.

Kysyimme Jannelta mikä on kilpailun ydin sekä vinkkejä kilpailijoille.

– Tätä tapahtumaa voisi verrata esimerkiksi moottoripyörätapahtumiin tai vastaaviin, missä yhteiset mielenkiinnon kohteet omaavat ja samanhenkiset ihmiset kokoontuvat viihtymään yhdessä. Ydin on ehdottomasti karaokehenkisten ihmisten keskinäinen rentomielinen kilpailu. Tämän kruunaa hienot artistit, joiden keikoilla nautitaan ja lauletaan kaikki kuorossa mukana, naurahtaa Remes kertoessaan tapahtumasta.

Rukan Karaokemestaruuskisa on varmasti valtakunnan rennoin, mutta samalla yksi kovatasoisimmista karaokekilpailuista. Tapahtumassa kuitenkin halutaan pitää siitä kiinni, että osallistuminen on kaikille mahdollista ja aikataulut venytetään äärimmilleen, että saadaan paljon osallistujia.

Pahin kilpailija löytyy usein peilistä

Kun puhutaan kilpailusta, se voi aiheuttaa joillekin hieman jännitystä. On kuitenkin vuosien varrella todettu, että se pahin kilpailija on usein laulaja itse. Remes haluaa erityisesti painottaa, että näissä kilpailuissa kukaan ei ole yksin ja se sisäinen ”pahin kilpailija” saa aina kannustusta ja tuomarien tuen suoritukseen. Vaikka taso on korkea, kaikilla pyritään aikataulujen puitteissa järjestämään mahdollisuus osallistua kilpailuun.

– Jokainen tapahtuma on ollut erityinen. Koskaan ei ole ollut samanlaista vuotta! Joitakin mieleenpainuvimpia tilanteita on ollut, kun eräs kilpailija raapaisi balladin siihen malliin, että ravintolan karaokejuontajalla pärähti tunneryöppy kyynelien saattamana. Yhtenä vuotena oli Unelmahäät Rukan Karaokekarnevaaleilla ja finaalissa heidätkin otettiin sopivasti huomioon, kertoo Remes unohtumattomista hetkistä Karaokekarnevaaleilla.

Parin vuoden tauon jälkeen hieno kisa tulossa

Kaksi vuotta kun on juhlia pidätelty, niin uusia biisejä on tullut valtavasti, karaokekentälläkin on kaikenlaista tapahtunut ja viime vuosina karaoketrendi on ollut vahvassa nousussa. Tämän vuoden kilpailulta Remes odottaa yllätyksiä.

– Kyllä minä odotan sitä, että mennään sillä tutulla rennolla meiningillä ja ”täysillä sisään” -ajatuksella. Biisit on muuttuneet kahdenvuoden aikana paljon ja uusia biisejä satelee hurjaa vauhtia. Ja mikä parasta, karaokeharrastajat ovat jopa lisääntyneet ja nyt lava on avoin. Ei voi olla kuin hyvät kisat ja juhlat tulossa, iloitsee Remes.

Tämä vuosi pitää sisällään hivenen muutoksia, kun Rukahovin yläkerta on jäänyt pois tapahtumasta. Finaali on palannut juurilleen Ravintola Pisteelle. Lisäksi mukaan on tullut uusi venue Bar Ihku Rukahovin alakertaan.

Pari vinkkiä kilpailuun

Tässä vielä loppuun Jannen vinkit kilpailijoille:

  • Omana itsenä vaan mukaan!
  • Ota kisaan biisi(t), jotka voit jollain tasolla sisäistää. Pelkästään se omalle äänelle sopiva biisi ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. Biisi mikä puhuttelee ja on oman näköinen, toimii aina.
  • Huomio kannattaa kiinnittää kokonaisuuteen. Tee omasta esityksestä itsesi kuuloinen ja näköinen. Kun on sopiva biisi ja tulkinta oman itsensä näköinen, on kokonaisuus juurikin esiintyjälle ominainen.
  • Kun kyse on karaokesta ja kun kilpaillaan, on tuomaristo paikalla ja keskittyy moneen asiaan. Nuotissa pysyminen, taimaus, esiintyminen, soundi jne. kannattaa hioa kuntoon, ettei jännitys vie voittoa.
  • Loppujen lopuksi, kun laulajat ovat kaikki hyviä, ero tiukassa kisassa kilpailijoiden välille tulee lopulta hyvin pienistä asioista.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan jo tänään. Ohjeet ja ilmoittautuminen täältä!

Facebook
Instagram