Rukan Karaokemestarit 2022

2.10.2022

Tämä on ehkö valtakunnan rennoin, mutta samalla yksi kovatasoisimmista karaokekilpailuista, jonka perinnettä on rakennettu yli 20 vuotta. Rukan Karaokemestaruuskilpailun finaali laulettiin lauantaina 1.10. Ravintola Pisteessä ja kilpailun mitalisijoille lauloi kuusi loistavaa ja viihdyttävää laulajaa. Mukana oli myös ilahduttavan paljon uusia kilpailijoita ja kilpailijoiden määärä myös hieman kasvoi edellisestä vuoden 2019 kisasta.

Kilpailun isäntä Janne Remes totesi, että karsinnat tarjosivat suuria haasteita tuomaristolle. Nimittäin jo ensimmäisissä alkukarsinnoissa näkyi kilpailun kova taso ja kilpailijoiden väliset erot olivat pieniä. Kilpailu kokonaisuudessaan sujui myös järjestelyiden ja tunnelman osalta erittäin hyvin. Alkukarsinnoissa tuli heti esille kilpailijoiden yhteishenki ja kaikki puhaltivat yhteen hiileen. Vaikka kyseessä oli kilpailu, kannustusta löytyi myös kilpailijalle puolin ja toisin.

Viimeistään finaalissa tuomaristo oli äärimmäisen kovan paikan edessä. Esitykset olivat korkeatasoisia ja erot kilpailijoiden kesken oli alkukarsintojakin tiukempaa. Myös yleisö eli täysillä mukana!

– Vuoden 2022 kilpailun kohokohta oli henkilökohtaisesti se, kun näki miten juhlakansa oli erittäin hyvällä fiiliksellä liikkeellä illasta toiseen! Suurin palkinto itselle oli tapahtumasta nauttivat ihmiset, artisteista kilpailijoihin ja bailukansaan. Karaokekarnevaalit säilyivät tämän myötä myös vuonna 2022 valtakunnan rennoimpana karaokekilpailuna. Tästä on hyvä kääntää tapahtuman katseet jo kohti vuotta 2023, summaa Janne Remes vuoden 2022 Rukan Karaokemestaruuskilpailun.

Tuomaristossa oli tänä vuonna:

Antti Railio (artisti, VoF voittaja) ja Siiri Railio
Jokke Blomster ja Minna Blomster (Magnum Karaoke, Forssan Viihdekonserni)
Janne Raappana (artisti) ja Jaana Haavikko (Esiintyjä & promootio valmentaja)
Janne Remes ja Titta Säiläpohja (Go Fast Finland)

Palkintosijoille lauloi tänä vuonna seuraavat laulajat:

Naisten sarja

1. Mari Sandqvist
2. Minna Pirilä
3. Pirkko Hautamäki

Miesten sarja

1. Juho Backman
2. Sami Kortell
3. Teemu Koo

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistujille! Teitte tapahtumasta upean.