Rukan karaokekarnevaalit

Rukan Karaokekarnevaalit järjestetään 20. kerran

1.8.2022

Enää pari kuukautta, kun Rukalla kajahtaa karaoket päättämään syksyn ruskakauden! Rukan Karaokekarnevaalien 20-vuotisjuhlavuonna juhlitaan isosti tapahtuman paluuta sekä sen pitkää historiaa. Kilpailun isäntä Janne Remes muisteli menneitä kesän tapahtumien lomassa.

Rukan Karaokekarnevaalit on saanut alkunsa jo vuonna 2000. Koko tapahtuman taustalla on Rukan paikalliset toimijat ja yrittäjät.

– Kilpailu sai alkunsa paikallisen vaikuttajan ja ravintola Zonen yrittäjän Jokke Kämäräisen ja Marko Tervaniemen pohdinnasta, miten saataisiin Rukan ruskasesongille tarjontaa mitä muualla ei ole. Haluttiin pidentää ruskasesonkia ja saada uusia kävijöitä tunturiin. Tuolloin karaoke oli Suomessa vasta nousussa, mutta saavuttanut jo hyvin jalansijaa ravintoloissa. Karaoken harrastajaksikin tunnustautuva Jokke ja tuolloin karaokepalveluita tuottanut Karaokekeskuksen Marko laittoivat viisaat päät yhteen ja yhdistivät ruskan ja karaoken kiinnostavaksi tapahtumaksi, kertoo Janne Remes kilpailun taustoista.

Jokke Kämäräinen on ravintola Zonen sekä Rukapalveluiden yrittäjä ja myös alunperin Rukan Karaokekarnevaalien idean takana. Meiju Suvas on vakiokasvo Zonessa ja nousee Karaokekarnevaaleilla lavalle lauantaina 1.10.2022.

Ideariiheen osallistui myös Power Karaoketuottaja Markku Hintsanen sekä tuolloin vielä itseään juoksupojaksi tituleerannut juontaja Janne Remes. Tätä aikaisemmin oli jo tehty Karaokekeskus -tiimillä karaoke -kilpailuja ympäri Suomea. Lyhyen keskustelun myötä oli kaikki osapuolet innolla mukana. Tapahtuma päätettiin toteuttaa ja nimeksi valikoitui selkeä Rukan Karaokekarnevaalit.

Tapahtumalla on pitkät perinteet

Sisältöä suunnitellessa Jokke vei idean Rukan Kävelykyläyhdistyksen kautta eteenpäin. Yhdistys on ollut aina tukemassa paikallisia tapahtumia sekä saattanut yrittäjiä yhteen. Oli siis hyvin luonnollista, että tapahtumaan lähti mukaan myös Ravintola Piste sekä Rukahovi. Heti ensimmäiset tapahtumat osoittivat, että tässä tapahtumassa on potentiaalia. Kysyntä oli olemassa ja kävijämäärä kasvoi tasaisesti joka vuosi. Karaokelaulajat ympäri Suomen löysivät tapahtuman pikkuhiljaa.

– Kaikki, jotka olivat mukana tapahtumassa, uskoivat aina omaan tekemiseen. Alusta asti Rukan Karaokekarnevaalit on ollut useiden toimijoiden hyvän yhteistyön tulos ja tätä perinnettä halutaan edelleenkin vaalia, summaa Remes tapahtuman alkuvuodet.

Erityisesti vuosi 2008 on jäänyt kaikkien mieleen. Tähän liittyi ravintola Zonen laajentuminen ennen karnevaaleja, Rukahovin yläkertaan tuli lisää ohjelmaa ja Rukahovin yökerhoon viritettiin myös karaokelaitteita. Rukahovin yökerhossa tuolloin oli myös lyhyt karaokekoulu, jossa käytiin läpi artistin opastamana esiintymisasioita. Tapahtuma kasvoi, tuli lisää oheisohjelmaa ja tämä oli suurin sekä ensimmäinen kokonaan loppuunmyyty Rukan Karaokekarnevaalit -tapahtuma.

Sittemmin tapahtuma järjestettiin vuosittain 19. kertaa samojen toimijoiden kesken. Parhaimmillaan tapahtuma keräsi jopa yli 2200 karaoken ystävää tunturiin, kunnes pandemia rikkoi putken. Pari vuotta on nyt jäänyt karnevaalit juhlimatta ja tässä välissä Rukalle on tullut uusi ravintolatoimija Bar Ihku Ruka, joka tunnetaan karaokebaareista ympäri Suomen. Uusi karaokebaari on Rukahovin alakerrassa ja oli hyvin luonnollista, että Ihkukin lähtee mukaan tapahtumaan.

Vuosi 2022 on siis juhlavuosi, karnevaalien paluu ja ensimmäistä kertaa uuden kokoonpanon kanssa toteutettava tapahtuma. Toivotamme kaikki lämpimästi mukaan Rukan Karaokekarnevaaleille syyskuun lopussa!